Eten

In dit kopje gaan wij vertellen over de eetgewoontes van de Indianen.

Indianen vissen en jagen, zo komen ze aan hun eten. De kinderen van de indianen leren al vroeg hoe ze moeten overleven in het Amazonegebied. De jongens moeten al vanaf jonge leeftijd vissen en jagen, en de meisjes leren al vroeg hoe ze moeten koken en weven, zoals het vlechten van manden. 

Vissen:

Indianen vissen op verschillende manieren: ze vangen vis met netten of fuiken. Een andere methode is het met vergiftigde lianen op het water slaan of door het sap te gebruiken van een giftige plant: de 'Barbasco'. Lianen zijn houtige klimplanten. Door het gif kunnen de vissen niet meer ademen en zwemmen ze verdooft naar boven, zodat ze vrij makkelijk uit het water gehaald kunnen worden.

Er is nog een manier; het harpoenen van vis. Kinderen gebruiken deze methode vaak. De vis wordt geharpoeneerd op het moment dat ze even naar komt om te ademen.

Jagen:

Ook jagen de indianen op wild zoals: de Capibara (een soort waterzwijn), de Pekari (een wild varken), en de Tapir. Ze gebruiken verschillende methodes om deze dieren te doden, zoals: het geweer, pijl en boog, en de blaaspijp.

Andere voedselbronnen:

Delen van hun maaltijden zijn ook: fruit, noten en de Yucca. De Yucca, ook wel de Manioc genoemd is een zeer belangrijke levensbron. Van de wortels van de Yucca worden vele soorten voedsel gemaakt, zoals: de Farinha, dit wordt in Braziliƫ overal bij gegeten. Ook andere producten zoals zeep wordt van de Yucca gemaakt.

De harpoen

De Barbasco

 Lianen

 

De Capibara

 

De Pekari

De Tapir           

 

De Yucca/ Manioc